top of page

Breng op een natuurlijke manier je hormonen in balans

Een 3-delige fysieke workshop voor vrouwen die hun lichamelijke balans willen terugvinden, zich willen verlossen van hormonale klachten en terug beter in hun vel willen voelen. Tijd om je hormonen te ondersteunen op een natuurlijke manier met hormoonyoga.

Adobe Photoshop 2023137310104550220.jpg
YOGA2.jpg

Leven volgens het ritme van je lichaam

Jij wil af van jouw hormonale migraine, je wil je leven niet meer laten bepalen door je PMS-klachten, die menopauze wil je plezant houden of die algemene menstruatieklachten, die af en toe de kop opsteken, wil jij vaarwel zeggen? Wel, ik kan je geruststellen … Je kan dit veranderen op een natuurlijke manier. Je kan je hormonen terug rust geven waardoor jij je springlevend voelt. Dat doen we samen.

De hormoonyoga van Dinah Rodrigues

Hormoonyoga is een dynamische yogavorm die de balans terugbrengt in de hormonale huishouding. Op een natuurlijke wijze. Bij hormoonyoga werken we vooral met prana (levensenergie). De houdingen en ademhalingsoefeningen activeren de energie en leiden ze naar verschillende lichaamsdelen en hormoonklieren. Zo kunnen ze ongestoord jouw lichaam draaiende houden. Ik leer jou de originele hormoonyoga, ontwikkeld door de Braziliaanse Dinah Rodrigues

YOGA1.jpg

De 3-delige workshop hormoonyoga omvat

3 fysieke yogasessies

 

In 3 sessies leer je de hormoonyoga van Dinah Rogrigues aan. Stap voor stap krijg je de volledige serie onder de knie zodat jij op het einde van de workshop op eigen houtje de yoga kan uitoefenen. Heb je nog geen yoga-ervaring? Dat is helemaal oké. Je leert het op jouw tempo.

Inzicht en bewustwording

 

Hormoonyoga is veel meer dan alleen doen. Je krijgt inzicht in het idee achter de bewegingen. Ik geef je een breder kader over de hormonale huishouding van je lichaam én leer je over de grootste hormoonverstoorder: stress.

Oefenbundel en extra’s

 

Jij krijgt extra ondersteuning - voor thuis - dankzij de oefenbundel waarin de oefeningen uitgelegd zijn met woord en beeld. Naast de fysieke lessenreeks ga ik af en toe live via Zoom zodat jij de hormoonyoga thuis samen met mij kan uitoefenen. Ook in de WhatsApp-groep kan je extra vragen stellen.

Ina Cloet_Osteopathie Heuvelland.jpg

“Ik heb deze workshop in het leven geroepen, omdat ik dagelijks zie hoeveel vrouwen hormonale symptomen hebben.”

Nee, je hoeft er niet mee leren leven.

"In onze osteopathiepraktijk" zie ik - altijd maar meer - vrouwen met hormonale klachten. Pillen slikken helpt niet, dus leggen ze zich neer bij de pijn en het ongemak. Dat is zo jammer. Want door je lichaam die hormoonyoga te geven, kan je je hormonaal huishouden meer in balans brengen.”

 

“Door 3 maanden lang, elke dag, de hormoonyoga uit te oefenen reset je je lichaam. Dat is een commitment, maar geloof me, na 3 maanden voel je je als herboren. Je voelt je vrijer. Dat zie ik opnieuw en opnieuw bij de dames die ervoor gaan. Die het heft in eigen handen nemen.”

 

​​Zelf mocht ik ook de positieve effecten ervaren voor het prémenstrueel syndroom waarmee ik kampte.

“Ik ben klaar om jou hierin te begeleiden.”

Ina Cloet 

Osteopaat D.O. M.R.O. en Yogi

Na het volgen
van de hormoonyoga-sessies:

• beoefen je hormoonyoga op eigen houtje

______________

Je hebt de serie van Dinah Rodrigues aangeleerd en kan thuis zelf de hormoonyoga uitoefenen. Op eigen tempo.

• zijn je hormonale klachten afgenomen of zelfs volledig verdwenen

______________

Je ging 3 maanden lang aan de slag met hormoonyoga, dat werpt zijn vruchten af. Je hormoonspiegel heeft zich meer gestabiliseerd en dat zie je aan je klachten. Ze zijn verminderd of zelfs volledig verdwenen. Je lichaam is rustiger en je voelt je fitter.

• ga je bewuster om met je lichaam

______________

Je weet wat stress met je hormonen doet én hebt nu zelf de touwtjes in handen om dit aan te pakken. Je inzichten over je lichaam, je menstruatiecyclus, de hormoonyoga-oefeningen en zelfs voeding geven je een boost om volop, met zo weinig mogelijk ongemakken te leven.

Hormoonyoga_Osteopathie Heuvelland6.jpg

'An vond terug innerlijke rust met hormoonyoga'

“Hormoonyoga heeft me geholpen om mijn innerlijke rust terug te vinden. Na enkele weken oefenen, voelde ik me mentaal en emotioneel al veel stabieler.”

 

"Mijn hormoonstelsel was serieus uit balans geraakt, zowel door mijn burn-out als door (pre)menopauzale toestanden. Een artikel van Dinah, de grondlegster van Hormoonyoga, kwam al op mijn pad toen ik een dertiger was. Ik kocht haar boek, maar zonder begeleiding vond ik de reeks onbegonnen werk. Daarom volgde ik een lessenreeks.”

 

“Hormoonyoga heeft me geholpen om mijn innerlijke rust terug te vinden. Na enkele weken oefenen, voelde ik me mentaal en emotioneel al veel stabieler. Ik kan me opnieuw ontspannen, ben weer vrolijker, kan weer meer genieten, voel me lichamelijk sterker. De roos in mijn haar is verdwenen, mijn gezicht is gladder en zachter. Ik voel me fitter, heb meer daadkracht, zorg veel beter voor mezelf en kan beter m'n grenzen aangeven. Een aanrader voor élke vrouw die goed voor zichzelf wil zorgen!”

An

Hoe klinkt dit?

De resultaten die je zal krijgen:

• Ervaar minder - of zelfs geen - last van hormonale kwaaltjes.

• Luister naar je lichaam en weet welke yoga-oefeningen je kan uitvoeren om het te helpen.

• Beoefen thuis, na de fysieke sessies, zelfstandig hormoonyoga. Wanneer je er nood aan hebt.

• Breng je hormonen in balans op een natuurlijke manier.

• Voel je ondersteunt en begrepen door een groep gelijkgezinde vrouwen die dezelfde uitdagingen hebben.

CONCRETE INFORMATIE

1.jpg

3 fysieke sessies hormoonyoga.

4.jpg

6 live-sessies via Zoom waardoor je thuis, samen met mij, de yoga kan beoefenen.

2.jpg

Reeks januari op zaterdag & zondag:

9u - 12u

Reeks mei op vrijdag:

18:30u - 21:30u

5.jpg

Oefenbundel met alle poses.

3.jpg

Uitleg en begeleiding van mij doorheen de workshop.

7.jpg

    WhatsApp-groep waar je terecht kan met al je vragen.

6.jpg

Data:

Reeks januari zaterdag: 13, 20 en 27 jan

Reeks januari zondag: 14, 21 & 28 jan

Reeks mei vrijdag: 17, 24 en 31 mei

 • Ik heb nog nooit yoga gedaan, is dit dan iets voor mij?
  Maak je absoluut geen zorgen over jouw fysiek of lenigheid. Het gaat er niet om hoe diep, snel of lang je de poses uitvoert, het gaat over de beweging en de resultaten die de poses teweegbrengen. Iedereen kan yoga beoefenen en iedereen doet het op zijn manier
 • Waarom moet ik de hormoonyoga elke dag 3 maanden aan een stuk beoefenen?
  Dit is de duurtijd om je balans in het lichaam te resetten. Een hormonale disbalans komt meestal niet overnacht, maar heeft een langere opbouw. Ook het herstellen van de balans vraagt tijd. Eens je voelt dat de symptomen afnemen, is 2-3 keer per week voldoende.
 • Waarom zijn er 3 sessies en leren we de flow niet in één trek?
  Tijdens je bloeding doe je het beter rustig aan. Gebruik bv. geen vuurademhaling. Heb je hevige bloedingen dan is het aangeraden om enkele dagen geen hormoonyoga te doen. Geen zorgen. Je krijgt al deze uitleg tijdens de sessies.
 • Kan ik hormoonyoga doen terwijl ik in een fertiliteitstraject zit?
  Ja, dit kan in samenspraak met je behandelende arts. Wij raden aan om sowieso te stoppen met hormoonyoga een week voor de terugplaatsing van het eitje. Na de terugplaatsing mag je geen yoga beoefenen.
 • Kan ik hormoonyoga doen als ik zwanger ben?
  Nee, als je zwanger bent, doe je beter niet aan hormoonyoga. Kies dan eerder voor een specifieke zwangerschapsyoga. Als je zwanger bent verandert er veel in je lichaam, met name door de hormonen in je lichaam en de wonderlijke baby. De hormoonyoga is heel dynamisch en tijdens je zwangerschap is meer zachte, rustige yoga aan te raden.
 • Ik ben net bevallen, mag ik hormoonyoga doen?
  De eerste maanden na je bevalling is je hormoonhuishouding helemaal anders. Daarom is het beter om 5 tot 6 maanden te wachten voor je aan hormoonyoga doet. Eens deze wat genormaliseerd is, kan hormoonyoga je mogelijks helpen met het verstevigen van je bekkenbodemspieren.

Voelt dit goed?

Ben jij klaar om samen met mij te werken aan je hormonale klachten?

Schrijf je in via mail en start je vrijer leven. 

 

PRIJS €199

Betalen kan contant ter plaatse of via overschrijving

BE21 7340 5940 2203, met vermelding HORMOONYOGA+NAAM

bottom of page